آیا کودکان به کرونا ویروس جدید مبتلا می شوند؟

کرونا ویروس جدید- امیدنرسینگ

کرونا ویروس جدید در هر سنی می تواند افراد را مبتلا کند گرچه این ویروس با کودکان مهربان تر است و درگیری شدیدی در آنها دیده نشده است. برخی کودکان هم در صورت ابتلاء هیچگونه علامتی ندارند به همین خاطر در کوچه و خیابان شاهد پدران و مادرانی هستیم که خود ماسک به صورت دارند ولی کودکان و خردسالان آنها ماسک به صورت ندارند.

اما آیا واقعا کرونا ویروس جدید خطری برای کودکان ندارد؟ در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم پس تا پایان مقاله ما را همراهی نمایید.

احتمال ابتلاء کودکان به کرونا ویروس جدید چقدر است؟

همه کودکان میتوانند به این بیماری مبتلا شوند ولی به اندازه بزرگسالان حالشان وخیم نمی شود و برخی دیگر هم اصلا علامتی ندارند فقط ناقل ویروس هستند. اما در این بین هستند کودکانی که نیاز به درمان های جدی تر و حتی قرار گرفتن در دستگاه ونتیلاتور دارند.

بعلاوه کودکانی که بیماریهای زمینه ای نظیر آسم، دیابت و چاقی دارند در معرض خطر بیشتری هستند. در کودکانی که بیماری های ژنتیکی، بیماریهای قلبی مادرزادی، بیماریهای تاثیرگذار روی متابولیسم و سیستم عصبی دارند ریسک بالاتری برای بیماری شدید کرونا دارند.

آیا نوزادان و خردسالان زیر یکسال هم کرونا میگیرند؟

نوزادان و کودکان زیر یکسال در مقایسه با کودکان بزرگتر احتمال بیشتری دارد که به کرونای شدید مبتلا شوند. این به دلیل این است که سیستم ایمنی آنها هنوز نابالغ است و مجاری تنفسی شان کوچکتر است و در عفونتهای ویروسی تنفسی دچار مشکلات بیشتری از نظر تنفس می شوند.

نوزادان هم هنگام تولد و در حین زایمان و پس از تولد ممکن است به دلیل تماس با مادر و مراقبان و کادر درمان اگر مبتلا به ویروس باشند آلوده شوند. پس در برخورد با نوزاد تازه متولد شده باید رعایت پروتکل های بهداشتی را بیشتر انجام داد و از ماسک استفاده کرده و مرتب دستها شسته شوند.

اگر مادر نوزاد مبتلا به کرونا است بهتر است فاصله خود را با نوزاد حفظ کند. نوزادان ممکن است به ویروس آلوده شده باشند پس اگر تست آنها منفی بود میتوانند از بیمارستان مرخص شوند.

علائم کرونا در کودکان

کودکان و بزرگسالان علائم مشابهی از کرونا را تجربه میکنند با این تفاوت که در کودکان خفیف تر و در حد یک سرماخوردگی معمولی است. علائم احتمالی این بیماری می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آبریزش بینی یا احتقان بینی
  • تب یا لرز
  • گلو درد
  • سرفه
  • خستگی شدید
  • مشکل در تنفس یا تنگی نفس
  • بدن درد و دردهای عضلانی
  • سر درد
  • اشتهای کم یا تغذیه ضعیف
  • استفراغ یا حالت تهوع
  • شکم درد
  • اسهال
  • از دست دادن حس بویایی یا چشایی یا هردو
شرکت پرستاری امید نرسینگ تمامی خدمات پرستاری در منزل برای افراد سالمند و کودک ، همچنین همراه بیمار در بیمارستان و کلیه خدمات پزشکی و مراقبتی در منزل را انجام می دهد.
کرونا ویروس جدید-واکسن

آیا کودکان می توانند واکسن کرونا بزنند؟

در ایران برخلاف برخی کشورها هنوز تصمیمی برای تزریق واکسن کرونا برای کودکان گرفته نشده ولی در برخی کشورها تزریق واکسن کرونا برای کودکان صورت می گیرد. مثلا واکسن فایزر BioNTech کووید 19 برای افراد 12 سال به بالا تزریق می شود.

این واکسن با دو تزریق به فاصله 21 روز انجام می شود. تحقیقات نشان داده که این واکسن در پیشگیری از کرونا در بچه های 12تا15 سال صد درصد موثر بوده است.

آیا نیاز است که کودکان هم ماسک بزنند؟

از آنجا که همه افراد می توانند ناقل با علامت و یا بدون علامت کرونا ویروس جدید باشند توصیه می شود که همه افراد که بالای دو سال هستند اعم از کودکان در مکانهای عمومی ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

آیا در دوره شیوع کووید 19 باید واکسنهای کودکان را تزریق کرد یا به تاخیر انداخت؟

با شیوع بیماری کرونا نباید از سایر بیماریها غافل شد. واکسن های ضروری برای کودکان طبق برنامه واکسیناسیون و روال معمول باید تزریق شوند. اگر کودک تب ندارد یا علامت دیگری از بیماری ندارد و با مشورت پزشک می توان تزریق واکسن را انجام داد.

چگونه از ابتلای کودکان به کرونا ویروس جدید پیشگیری کنیم؟

  1. شستشوی مکرر دستها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه یا ضدعفونی کردن دستها با مواد ضدعفونی کننده الکلی خصوصا قبل از خوردن غذا و خوراکیها.
  2. پوشاندن دهان و بینی با دستمال کاغذی یا آرنج در هنگام عطسه و سرفه. پس از استفاده از دستمال کاغذی آن را در سطح زباله انداخته و دستها مجدد شستشو شوند.
  3. حتی الامکان از دست زدن به دهان، بینی و چشمها خودداری شود. در صورت لزوم قبل از آن دستها شسته شود.
  4. به کودکان آموزش دهید بعد از برگشت به خانه و بعد از استفاده از توالت و قبل از خوردن غذا حتما دستها را با آب و صابون به مدت بیست ثانیه شستشو دهد.
  5. روش صحیح شستن دستها را به کودکان خود آموزش دهید تا همه نقاط دست به درستی شسته شوند و جایی باقی نماند.
  6. برای اینکه کودک متوجه بیست ثانیه شستن شود به او یاد بدهید هنگام شستن دستها آهنگ تولدت مبارک را دو بار بخواند.
  7. فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود. اگر کودک خود را برای بازی بیرون از خانه می برید مطمئن شوید که کودک فاصله خود را با کودکان دیگر حفظ می کند و در فضای آزاد مثل پارک بازی کند.
  8. از ماسک برای خود و کودکان استفاده کنید. در همه فضاهای عمومی چه داخلی و چه خارجی از ماسک استفاده کنید خصوصا در جاهای پرجمعیت. برای کودکان دو سال یا بزرگتر می توانید از ماسکهای پارچه ای بپوشانید ولی زیر دو سال به دلیل اینکه مشکل تنفسی برای کودک ایجاد می کند و قادر نیست ماسک را از صورتش بردارد بهتر است ماسک نپوشانید.
  9. از طریق پیام رسانهای مختلف و در فضای مجازی با اعضای خانواده و فامیل و دوستان تماس برقرار کنید. بچه ها هم می توانند از طریق تصویری با دوستان خود گفتگو کنند.

پیشنهاد می کنیم مقاله مسئولیت های پرستار کودک در منزل را مطالعه نمایید. 

کرونا ویروس جدید- فاصله گذاری اجتماعی

اعزام پرستار حرفه ای برای سالمندان و کودکان در موسسه امید نرسینگ

تمام کارکنان شرکت امید نرسینگ از تجربه و مهارت بالایی برخوردار بوده و زیر نظر کارشناسان موسسه توانبخشی فعالیت می کنند. هدف ما رضایت شما و بهبود وضعیت سلامتی عزیزان شما است. در اینستاگرام همراه امید نرسینگ باشید.

برای دریافت خدمات پرستار کودک در منزل از امید نرسینگ با ما در تماس باشید.

خدمات مرکز پرستاری امید

خدمات پرستاری امید
خدمات پرستاری امید
خدمات پرستاری امید
خدمات پرستاری امید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید