کرونا اومیکرون در طی دو ماه اخیر افراد بیشتری را درگیر خود کرده است و کرونایی که می رفت به دست فراموشی سپرده شود و افراد بسیاری را که در محافل عمومی دیگر از ماسک استفاده نمی کردند را غافلگیر کرد.
این بار کودکان نیز درگیر این بیماری آزاردهنده هستند و لزوم نگهداری و مراقبت از آنها را پراهمیت تر می کند. خیلی از والدین در دوران کرونا از فرستادن کودکان خود به مهدکودکها خودداری کردند و از آنها در منازل نگهداری کردند ولی والدین شاغل لزوم استخدام یک پرستار کودک را بیشتر در منزل احساس کردند.
موسسه اعزام پرستار امیدنرسینگ همواره آماده ارسال پرستار کودک، سالمند و بیمار به منازل افراد می باشد. تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا بیشتر با این بیماری آشنا شویم و نکات مراقبتی و بهداشتی را با هم مرور کنیم.
کرونا اومیکرون
کرونا اومیکرون سویه دیگری از کرونا است که با عبور از سیستم ایمنی افراد می تواند در زمان کوتاهی منتقل شده و ممکن است فرد در یک ماه دو بار مبتلا به این بیماری شود. این بیماری با نشانه های سرماخوردگی بروز می کند و گاها با آن اشتباه گرفته می شود و سرایت بالاتری نسبت به سویه های قبلی کرونا دارد.
نشانه های اومیکرون مشابه آنفولانزا و سرماخوردگی است که شامل سردرد، سرفه، بدن درد، آبریزش بینی، ضعف بدنی و بی اشتهایی است. این بیماری برخلاف سویه دلتا درگیری کمتری در ریه ایجاد می کند ولی در افرادی که واکسن تزریق نکرده اند ممکن است ایجاد التهاب ریوی نماید.
علائم جدید کرونا اومیکرون:
- بی حالی و خستگی شدید
- خارش گلو
- سرفه مداوم و خشک
- اختلال هوشیاری
- درد عضلانی
- بی اشتهایی
- مشکلات گوارشی شامل تهوع، اسهال، دل درد
مقاله پیشنهادی : اصول مراقبت از بیمار در منزل
کرونا اومیکرون و سیستم ایمنی بدن
یک ویژگی دیگر اومیکرون این است که از سیستم ایمنی بدن فرار می کند و باعث می شود که حتی افرادی که سه دز واکسن دریافت کرده اند هم به این بیماری مبتلا شوند. البته شدت مبتلا شدن و خطر مرگ و میر در افرادی که واکسن زده اند نسبت به افرادی که واکسن دریافت نکرده اند به مراتب کمتر است.
این فرار از سیستم ایمنی بدن باعث شده که حتی فرد در فاصله کوتاه بعد از بهبودی مجددا گرفتار این بیماری شود برخلاف کروناهای قبلی که فرد بعد از بهبودی به دلیل وجود آنتی بادی در بدنش حداقل شش ماه مصونیت از ابتلای مجدد به بیماری داشت.
آیا اومیکرون همان سرماخوردگی است؟
با اینکه نشانه های اولیه اومیکرون شبیه به سرماخوردگی است و افراد را دچار اشتباه می کند که احتمالا سرما خورده اند و از مداوای سریع غافل می شوند و بیماری کم کم گسترش پیدا کرده و گرفتاری های بزرگتری برای فرد ایجاد می کند.
این بیماری در طی زمان شدت می گیرد و ابتدا با علائم سرماخوردگی ساده شروع می شود ولی ممکن است با مرور زمان به حادی کروناهای قبلی شود و باعث درگیری ریه و بستری در بیمارستان گردد.
امروزه به دلیل رعایت پروتکل های اولیه بهداشتی توسط مردم نظیر زدن ماسک و شستشوی دستها و استفاده از الکل برای ضدعفونی سطوح و دستها درصد ابتلا به سرماخوردگی عادی خیلی کمتر شده است و احتمالا هر بیماری که با علائم سرماخوردگی باشد از سوی پزشکان اومیکرون فرض می شود. این نکته حائز اهمیت است که اصلا نباید کرونا اومیکرون را دست کم گرفت و باید با رعایت پروتکل های بهداشتی از شیوع بیشتر آن جلوگیری کرد.
آیا کرونا اومیکرون برای کودکان هم تهدیدآمیز است؟
در سویه های قبلی کرونا از جمله دلتا ابتلای کودکان حدود یک تا دو درصد بود که رقم ناچیزی بود اما امروزه اگر به درمانگاهها و بیمارستانها رجوع کنید عده زیادی کودک مبتلا به این بیماری را می بینید. علائم کرونا اومیکرون در کودکان شامل سردرد، گلودرد، گرفتگی صدا، آبریزش بینی، تب، سرفه، لرز و بی حالی و گاهی استفراغ، اسهال و … است.
مطلب پیشنهادی : چاقی در کودکان
تفاوت کرونا اومیکرون با سویه های قبلی کرونا
اومیکرون این تفاوت را دارد که قسمتهای فوقانی دستگاه تنفسی را درگیر می کند و بیشتر نشانه هایی نظیر سردرد، آبریزش بینی، درد بدنی و سرفه های خشک و زیاد دیده می شود ولی اختلال در اکسیژن رسانی بسیار کمتر دیده می شود ولی این به معنای این نیست که اومیکرون خطری برای ریه ندارد.
پس نباید اومیکرون را دست کم گرفت و باید مانند کرونا دلتا با آن رفتار کرد زیرا کودکان این بار در معرض خطر شدید قرار دارند. خوشبختانه تاکنون آماری از مرگ کودکان در اثر این بیماری ثبت نشده است ولی در بیمارستانها بیشتر شاهد بستری شدن کودکان هستیم.
کرونا اومیکرون و سالمندان
این بیماری مانند سویه های دیگر افراد سالمند را بیشتر تهدید می کند. با توجه به اینکه اغلب افراد سالمند در کشور واکسینه شده اند خطر مرگ و میر در سالمندان کاهش پیدا کرده ولی هنوز هم این بیماری خطرات خودش را برای سالمندان دارد زیرا بیشتر سالمندان دارای بیماریهای زمینه ای هستند و این خطر بیماری را افزایش می دهد.
موسسه امیدنرسینگ با اعزام پرستاران دوره دیده و متخصص در زمینه کرونا می تواند به شما در نگهداری سالمندان بیمار کرونایی در منزل یاری نماید.
اومیکرون و واکسن کرونا
همانطور که می دانیم تاثیرگذاری واکسن های تولید شده در برابر کرونا اومیکرون نسبت به دلتا کاهش پیدا کرده است و با تزریق دز سوم میتوان تاثیرگذاری واکسنها را افزایش داد.
تحقیقات دیگری هم نشان داده که تزریق دز بوستر سطح ایمنی را تقویت کرده و می تواند از بروز بیماری جلوگیری کند. با این حال تزریق واکسن های کرونا باعث کاهش بستری در بیمارستانها و مرگ و میر ناشی از بیماری شده است.
در حال حاضر واکسیناسیون تنها و بهترین راه محافظت از افراد در برابر این بیماری و کاهش اثرات آن است. حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن مرتب دستها همچنان بهترین راه حل برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
اعزام پرستار حرفه ای برای سالمندان و کودکان در موسسه امید نرسینگ
تمام کارکنان شرکت امید نرسینگ از تجربه و مهارت بالایی برخوردار بوده و زیر نظر کارشناسان موسسه توانبخشی فعالیت می کنند. هدف ما رضایت شما و بهبود وضعیت سلامتی عزیزان شما است.
شرکت پرستاری امید نرسینگ ارائه دهنده خدمات پرستاری در منزل افراد سالمند ، کودک ، پرستار بیمار در منزل و همراه بیمار در بیمارستان است . برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.