آرتروز در سالمندان سبب درد شدید و تحلیل در آن می شود. آن دسته از سالمندانی که دچار آرتروزمی شوند اغلب در مفاصل خود دچار بیماری های مفصلی، خشک شدگی، کاهش دامنه حرکتی، درد و تورم می شوند که از علائم آرتروز در سالمندان می باشد. انواعی از آرتروز ها وجود دارند که بر روی قلب، ریه، چشم، کلیه و پوست تاثیرات منفی دارد. در این مقاله مرکز پرستاری امید قصد دارد شما را با علائم موجود در بیماری آرتروز و درمان و مراقبت از آن ها آشنا کند.
علائم بیماری آرتروز در سالمندان
این نوع بیماری یک نوع بیماری پیش رونده می باشد که علائم آرتروز در سالمندان نیز به تدریج بروز پیدا می کند و وخیم می شود. برخی از این علائم به شرح زیر می باشند:
پیشنهاد میکنیم که مقاله ی روبرو را هم مطالعه کنید : مزیت های نگهداری از بیمار در منزل
درد در مفاصل
یکی از علائمی که می توان به آن اشاره کرد و رایج است، احساس درد در مفصلی می باشد که دچار آرتروز شده است که احتمال دارد در مراحل اولیه این درد کم تر باشد ولی بعد از مدتی به تدریج به گونه ای می شود که خواب شبانه را مختل می کند. مواقعی که شخص سالمند دردی را در مفصل خود احساس کرد آن را با روش های درمانی درمان کرد در غیر این صورت به نوع شدید دچار می شود.
خشکی در مفاصل
شخصی که این مشکل را دارد احساس خشکی در مفاصل او را اذیت می کند و اغلب پس از بیدار شدن و یا نشستن های طولانی این اتفاق می افتد.
کاهش انعطاف پذیری مفاصل
اشخاصی که دچار این بیماری می باشند کاهش انعطاف پذیری مفاصل خود را احساس می کنند.
علل به وجود آمد خار استخوان
بر اثر از بین رفتن غضروف به مرور زمان استخوان ها نیز بر روی هم ساییده می شوند که در این حالت به دلیل ساییده شدن استخوان ها بر روی یکدیگر زوائد استخوانی اطراف مفاصل به وجود بیایند که این اتفاق را خار استخوانی می نامند.
جهت استخدام پرستار سالمند در منزل با ما تماس بگیرید.
تاثیر آرتروز بر لنگیدن
در بروز بیماری آرتروز، مفاصل به راحتی نمی توانند حرکت کنند و سبب لنگیدن ماهیچه هایی که در اطراف مفصل قرار دارند می شود. در چنین شرایطی با استفاده از عکس برداری برای تشخیص و درمان استفاده می شود.
پیشنهاد میکنیم که مقاله ی روبرو را هم مطالعه کنید : مراقبت از سالمندان
عواملی که بر آرتروز در سالمندان تاثیر گذار هستند
این بیماری در سالمندان دلایل مختلف و متعددی دارد. علاوه بر بیماری های دیگری که ممکن است آن را تشدید کنند خود کهولت سنی و افزایش سن خود شخص نیز سبب بروز این مشکل می شود. برخی عوامل به شرح زیر می باشند:
سالمندی
آرتروز بر اثر فرسوده شدن غضروف های مفاصل و تدریجی رخ می دهد و این مشکل با افزایش سن بیش تر دیده می شود. با افزایش سن که تجدید ناپذیر می باشد، سلول های غضروف موجود در مفاصل نیز به تدریج ضعیف می شوند.
ژنتیک
این امر نقش بسزایی در مبتلا شدن افراد به آرتروز دارد. این بیماری نوعی بیماری فیزیکی می باشد که قابل سرایت به اشخاص دیگر نمی باشد ولیامکان دارد به دلیل جهش های ژنتیکی در اشخاص پدیدار شود.
بیماری های اثر گذار بر آرتروز در سالمندان
امکان دارد برخی شرایط سبب افزایش ابتلا به آرتروز شوند. بیماری هایی همچون روماتیسم مفصلی، دیابت و عفونت مفصلی می توانند در رخ دادن آرتروز تاثیرات زیادی داشته باشند.
سبک زندگی و تاثیرات آن در شکل گیری آرتروز
براساس سبک زندگی که قبل از کهنسالی برای شخص وجود داشته است، کهنسالی می تواند برای وی پر از شادی و نشاط و یا بالعکس درد و رنج باشد. که یکی از این عوامل مربوط به تغذیه های ناسالم، بی تحرکی و عادات ناسالم دیگری که سبب بروز این بیماری می شود.
درمان آرتروز توسط کار درمانی
در کار درمانی از شما در رابطه با فعالیت های روزانه سوالاتی پرسیده می شود و براساس نیاز این فعالیت ها برنامه ریزی می شوند. برای درمان آرتروز برخی درمان های فیزیکی، طب سوزنی و ماساژ می تواند برای سالمندان مفید واقع شود که در این نوع درمان شخص مبتلا به این بیماری احساس راحتی و کاهش درد را دارد.
اعزام پرستار حرفه ای بیماران کمایی در موسسه امیدنرسینگ
شرکت امید نرسینگ با تجربه چندین ساله و همکاری با موسسه الفاطب، هر گونه خدمات پرستاری و پرستار سالمند در حالت کما، افراد سالمند و پرستار بیمار در منزل و پرستار کودک شما را انجام می دهد.
تمام پرسنل این موسسه از تجربه و مهارت بالایی برخوردار بوده.و زیر نظر کارشناسان موسسه توانبخشی فعالیت می کنند. هدف ما رضایت شما و بهبود وضعیت سلامتی عزیزان شما است.
منبع: ویکی پدیا