شایع ترین عفونت های کودکان

عفونت های کودکان- امید نرسینگ

عفونت های کودکان از شایع ترین بیماریهای دوران کودکی محسوب می شود و در صورت غفلت از آن ممکن است خطر جدی کودک را تهدید کند. عوامل ایجاد عفونت های کودکان انواع ویروس، قارچ، میکروب و انگل است. در این مقاله سعی داریم شما را با شایع ترین عفونت های کودکان آشنا کنیم پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

انواع عفونت های کودکان

آنفلوآنزا:

از شایع ترین عفونت های کودکان است که علائم آن تب، لرز، درد عضلات، گلو درد، سرفه، سر درد، از دست دادن اشتها را در پی دارد.

عفونت مجاری ادراری:

عفونت های مثانه یا UTI نیز نامیده می شوند و زمانی رخ می دهد که باکتریها در مجاری ادرار جمع شوند. عفونت ادراری در همه سنین مشاهده می شود و علائم آن درد یا سوزش در هنگام ادرار، تکرر ادرار یا نیاز به ادرار فوری، شب ادراری، درد شکم و یا کمر درد است.

عفونت گوش :

این نوع عفونت از رایج ترین عفونت های کودکان است که علائم آن درد گوش، خروج مایع از گوش، عصبانیت، تب یا علائم سرماخوردگی است. (عفونت گوش به خودی خود مسری نیست)

برونشیت:

عفونت مجاری هوایی بزرگ تر و مرکزی در ریه است که در بزرگسالان بیشتر دیده می شود و کمتر جزء عفونت های کودکان است و ویروسی بوده و نیازی به آنتی بیوتیک ندارد.

برونشیولیت :

علائم آن سرفه و اختلال تنفسی ، خس خس سینه، تب (بیشتر در کودکان زیر یک سال دیده می شود). برونشیولیت اکثرا در اثر ویروس به وجود می آید و نیازی به آنتی بیوتیک برای درمان ندارد.

پیشنهاد می کنیم مقاله بیماری آسم در کودکان را مطالعه کنید. 

عفونت های کودکان- آنفولانزا

عفونت پوست :

در کودکان مبتلا به عفونت پوستی برای تعیین درمان مناسب باید از آزمایش پوستی (سواب یا کشت) استفاده کرد. مراجعه به پزشک متخصص در این موارد توصیه می شود.

سرماخوردگی معمولی :

از علائم آن عطسه، سرفه، گلودرد خفیف، آبریزش بینی ، کاهش اشتها، سردرد، خستگی و بعضی اوقات تب. این بیماری ناشی از ویروسها در دستگاه تنفس فوقانی است و کودکان خردسال و مخصوصا آنها که در مهد کودک یا مدرسه با کودکان دیگر در ارتباط هستند بیشتر دچار آن می شوند. هر کودک ممکن است سالانه 6 تا 8 بار سرماخوردگی را تجربه کند و علائم آن ممکن است تا 10 روز ادامه دار شود.

سرفه کردن :

سرفه معمولا توسط ویروس ها ایجاد می شود و نیازی به استفاده از آنتی بیوتیک نیست. داروی سرفه برای کودکان زیر 6 سال معمولا توصیه نمی شود. داروهای سرفه مقادیری مواد مخدر مانند کدئین دارند که برای کودکان مناسب نیست و نباید برای آنها تجویز شود.

سینوزیت باکتریایی :

این بیماری توسط باکتری های تجمیع یافته در سینوسها ایجاد می شود. فردی که مشکوک به این بیماری است علائم مانند سرماخوردگی از خود نشان می دهد مانند سرفه، ترشح بینی و … که ممکن است تا ده روز بدون بهبودی ادامه دار شوند. اگر ترشح زرد غلیظ بینی و تب 3 تا 4 روز ادامه داشت ممکن است مصرف آنتی بیوتیک تجویز شود.

عفونت خون:

عفونت خون (sepsis) بمعنای پاسخ بدن به عفونت است که در خون و در بافتها انتشار یافته است. بدن پاسخهای التهابی در برابر عفونت از خود بروز می دهد که بتواند آن را کنترل نماید. این بیماری بسیار خطرناک است و در صورت درمان نشدن بروی ریه ها، کلیه ها، گوش و مغز اثرات بسیار خطرناکی دارد و حتی منجر به اختلال عملکرد اعضای بدن، شوک، ناتوانی دائم یا مرگ می شود. نام دیگر این حالت مسمومیت خونی یا وجود باکتری در خون می باشد.

مقاله پیشنهادی: اصول مراقبت کودکان 

عفونت های کودکان- سرماخوردگی

راههای انتشار عفونت های کودکان

تماس مستقیم با فرد آلوده :

میکروبها یا ویروس ها از طریق ترشحات دهان، بینی، چشمها، ادرار و مدفوع منتشر شوند پس تماس مستقیم با شخص آلوده از جمله لمس، بوسیدن، دست دادن موجب انتقال بیماری می شود.

تماس غیر مستقیم با فرد آلوده :

میکروب ها و ویروس ها از طریق لمس کردن یا لیس زدن به جسم آلوده ای مانند حوله، لباس، اسباب شخص آلوده نیز به فرد دیگر منتقل می شود. برخی از این میکروب ها و ویروس ها می توانند ساعت ها روی سطوح بمانند و افراد دیگر را آلوده کنند و این نوع تماس بیشترین علت عفونت های کودکان محسوب می شود.

انتقال از طریق هوا:

میکروب ها و ویروس ها اگر در هوا باقی بمانند با جریان هوا منتقل می شوند. البته تعداد ویروس ها و میکروب هایی که از طریق هوا منتقل می شوند کم است ولی مثلا ویروس آبله مرغان و سرخک از طریق هوا به راحتی منتقل می شوند به همین خاطر بهترین راه جلوگیری از این بیماری زدن واکسن است.

انتقال از طریق قطرات:

میکروب ها و ویروس هایی که در گلو و بینی فرد بیمار وجود دارند با هر سرفه و عطسه ای انتشار پیدا می کنند ولی از این طریق میکروب ها و ویروس ها فقط مسافتی در حدود یک متر را می توانند طی کنند چون سنگین هستند و در هوا معلق نمی مانند.

راههای پیشگیری از عفونت های کودکان

  1. شستن دست های کودکان بهترین راه برای جلوگیری از انتشار میکروب و ویروس است
  2. تعویض به موقع کودک
  3. شستن دستهای خود بعد از تعویض کودک، سرفه، عطسه یا پاک کردن بینی، تماس با حیوانات خانگی، دست زدن به گوشت خام و خرد کردن آن و …
  4. تزریق به موقع واکسن های کودک طبق برنامه زمان بندی شده
  5. آموزش های لازم جهت شستن دست ها به کودک قبل و بعد از غذا، بعد از پاک کردن بینی یا استفاده از توالت و …
  6. اگر کودک شما بیمار است از فرستادن او به مهد کودک و دبستان خودداری کرده و در خانه از او مراقبت کنید تا بهبود پیدا کند و از تماس او با کودکان دیگر جلوگیری کنید.

پیشنهاد می کنیم مقاله مسئولیت های پرستار کودک در منزل را مطالعه نمایید. 

عفونت های کودکان- بیمارستان

علائم مشکوک در عفونت های کودکان

  1. تبی که بیش از 72 ساعت طول بکشد.
  2. خواب آلودگی بیش از حد کودک
  3. اسهال و استفراغ
  4. درد گوش
  5. مدفوع سیاه یا خونین
  6. تنفس تند یا اختلال در تنفس
  7. گریه زیاد کودک و تحریک پذیر بودن او
  8. تبی در نوزادان زیر 6 ماه
  9. کم آبی بصورت خشکی دهان و کاهش در مقدار ادرار
  10. سرفه ای که بیش از یک هفته طول بکشد و سخت و شدید است که در پی آن احساس خفگی یا استفراغ رخ بدهد.

با دیدن علائم عفونت های کودکان باید سریعا به پزشک مراجعه کرده و موضوع را پیگیری نمایید.

اعزام پرستار حرفه ای برای کودکان در موسسه امید نرسینگ

شرکت امید نرسینگ با تجربه چند ساله و همکاری با موسسه الفاطب، هر گونه خدمات پرستاری و پرستار سالمند در منزل و  پرستاری کودکان شما را انجام می‌دهد.

تمام کارکنان شرکت امید نرسینگ از تجربه و مهارت بالایی برخوردار بوده و زیر نظر کارشناسان موسسه توانبخشی فعالیت می کنند. هدف ما رضایت شما و بهبود وضعیت سلامتی عزیزان شما است.

با ما در اینستاگرام امید نرسینگ همراه باشید.

خدمات مرکز پرستاری امید

خدمات پرستاری امید
خدمات پرستاری امید
خدمات پرستاری امید
خدمات پرستاری امید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید