دوران سالمندی برای اغلب سالمندان همراه با مشکلاتی در توانایی های فیزیکی و شناختی و همین طور ارتباطات اجتماعی است که موجب می شود این عزیزان به سمت انزوا، افسردگی و سایر اختلالات سوق پیدا کنند.
در این مقاله با برخی مشکلات روزمره سالمندان آشنا خواهیم شد و با شناخت این مشکلات می توانیم بهتر به سالمندان خود کمک کنیم یا از یک مرکز پرستاری حرفه ای کمک بگیریم. از شما دعوت می کنیم تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره استخدام پرستار سالمند در منزل می تو انید با شماره های 02166425142 و 09124885083 تماس حاصل فرمائید.
آشنایی با مشکلات سالمندان
افسردگی :
در سالمندی به دلیل کاهش ارتباطات اجتماعی فرد از جمله از دست دادن همکاران بدلیل بازنشستگی یا دوری از افراد نزدیک از قبیل همسر، فرزند یا دوستان در اثر فوت یا مهاجرت و … احساس دلتنگی، افسردگی و تنهایی در سالمندان بروز می کند.
همین طور افسردگی از عوارض جانبی برخی بیماریهای مزمن نیز هست. این بیماری در بین سالمندان شایع است و حدود 7 درصد سالخوردگان از افسردگی رنج می برند. حفظ روابط اجتماعی و برقراری ارتباط با افراد جدید از راه شرکت در کلاسهای مختلف و همین طور داشتن سبک زندگی سالم می تواند فرد را از افسردگی دور نماید.
همچنین همراه، مراقب یا پرستار سالمند نیز در کنترل این بیماری در او موثر است. اگر پرستار ارتباط موثری با سالمند برقرار کند حس انزوا و تنهایی را در او تا حد زیادی کاهش خواهد داد.
مقاله پیشنهادی: هزینه پرستار سالمند در منزل چقدر است؟
زوال عقل
این بیماری شایع نزدیک 50 میلیون سالمند دنیا را تحت تاثیر قرار داده است. بیماری آلزایمر در دسته بیماریهای زوال عقل قرار دارد که 5 میلیون از افراد 65 سال به بالا را درگیر کرده است.
آهسته و واضح حرف زدن، دادن احساس اطمینان و آرامش به سالمند، محدود نمودن عواملی که موجب حواس پرتی می شوند، کمک به بیمار در به یاد آوردن خاطرات گذشته و … از راههای برقراری ارتباط با سالمند آلزایمری یا دچار زوال عقل است.
زمین خوردن
برخی از سالمندان به دلایلی از جمله ضعف جسم، افت فشار یا قند، کم بینایی، مشکلات مفاصل و عدم تعادل ممکن است زمین بخورند. این زمین خوردن در سالمند ممکن است موجب شکستگی استخوان در مناطق مختلف بدن خصوصا در لگن شود. برای جلوگیری از این اتفاق باید فرشهای لغزنده برداشته شوند، سیمها مزاحم و رها روی زمین نباشند و دیگر خطرات را باید پیش بینی کرده و جلوگیری نمود.
پیشنهاد می کنیم مطالعه مقالهسکته قلبی در سالمندان را از دست ندهید.
کاهش یا از دست دادن شنوایی و بینایی
ضعف بینایی در سالمندان ممکن است از بیماریهای گلوکوم، آب مروارید یا رتینوپاتی دیابتی ناشی شود. کم شنوایی هم در برخی سالمندان به چشم می خورد که استفاده از سمعک به بهبود شنوایی آنها کمک می کند.
برای مشکل کم بینایی هم استفاده از عینک بسیار کمک کننده است. همین طور چراغهای خانه باید نور مناسب داشته باشند و از لوسترها و چراغهای پرنوری که نور خیره کننده دارند نباید در اتاق سالمند استفاده کرد. اگر قصد تهیه کتاب برای سالمند دارید بهتر است کتابهایی با فونت درشت تهیه کنید.
بی اختیاری ادرار و مدفوع
در سالمندانی که به بیماریهایی از قبیل آلزایمر دچار هستند در مراحل پایانی این بیماری دچار بی اختیاری ادرار و مدفوع می شوند.
برای سالمندانی که دچار این مشکل هستند مصرف نوشابه یا چای باید محدود شود زیرا ادرار را افزایش می دهند ولی مصرف آب باید به اندازه باشد.
استفاده از پوشک برای سالمندان در این موارد توصیه می شود. همین طور در رژیم غذایی سالمندان باید مقادیر مناسبی از میوه جات و سبزیجات و غذاهای حاوی فیبر استفاده شود تا دچار یبوست نشوند.
پیشنهاد می کنیم مقاله سرم تراپی در منزل را مطالعه نمایید.
مشکل مصرف دارو
برخی سالمندان به دلیل فراموشی ممکن است داروی تجویز شده برای بیماری خود را مصرف نکنند یا به دلیل اینکه چندین قرص را باید در روز مصرف کنند برنامه درستی برای ساعات استفاده قرص نداشته باشند و یا قرصها را اشتباه مصرف کنند که این امر مشکلاتی را برای سلامت آنها به وجود خواهد آورد.
حضور مراقب یا پرستار سالمند می تواند در اینگونه موارد بسیار کمک کننده باشد و او با یادآوری زمان مصرف قرصها کمک شایانی به سالمند در این زمینه خواهد نمود.
مشکلات جابجایی و رانندگی
برخی سالمندان با بالا رفتن سن توانایی رانندگی ایمن را از دست می دهند و این موجب انزوا و گوشه گیری بیشتر آنها می شود. مراقب یا پرستار سالمند می تواند سالمند را برای رفتن به مطب پزشک، مراکز تفریحی، سفر و … همراهی کند تا مشکلات ناشی از افسردگی، انزوا و … گریبان گیر سالمند نشود.
اعزام پرستار حرفه ای از موسسه امید نرسینگ
شرکت پرستاری امید نرسینگ ارائه دهنده خدمات پرستاری در منزل افردا سالمند و کودک ، همچنین مراقب و پرستار بیمار در منزل و بیمارستان
اگر چنانچه بیماری دارید که قادر به تحرک در رختخواب نیست و نگهداری ویژه نیاز دارد می توانید از موسسه امید نرسینگ درخواست پرستار نمایید تا با حضور پرستاری حرفه ای و مسئول دیگر نگران دچار شدن بیمار خود به زخم بستر نباشید و در صورتی که بیمار شما قبلا دچار این زخم ها شده است پرستار می تواند به شما در درمان زخم بستر بیمارتان یاری رساند.
تمام کارکنان شرکت امید نرسینگ از تجربه و مهارت بالایی برخوردار بوده و زیر نظر کارشناسان موسسه توانبخشی فعالیت می کنند. هدف ما رضایت شما و بهبود وضعیت سلامتی عزیزان شما است.