یکی از مهم ترین مسائلی که در دوران سالمندی باید با آن توجه شود، تغذیه سالمندان و توجه به میزان مصرف مواد غذایی آنها است. افرادی که از سالمندان مراقبت می کنند باید مراقب تغذیه سالمندان باشند. رژیم غذایی برای سالمندان باید مواد مورد نیاز بدن آنها را تامین کند. رژیم غذایی سالم برای سالمندان علاوه بر اینکه انرژی مورد نیاز آنها تامین می کند در کاهش وزن آنها تاثیر میگذارد.
تغذیه سالم برای سالمندان چیست؟
تغذیه سالم به برنامه غذایی متعادل که شامل ویتامین ها، کربوهیدرات، آب، پروتئین و مواد معدنی مغزی است که باعث می شود بدن مواد مغذی مورد نظر خود را دریافت کند.
تغذیه سالم در هر سنی مهم است. زیرا به شما برای تامین انرژی مورد را برای رشد، عملکرد بهتر و کنترل وزن کمک می کند. رژیم غذایی برای سالمندان یکی از مهم ترین مسائلی است که باید برای حفظ سلامتی آنها رعایت شود.
اصول رژیم غذایی سالم در سالمندان
اگر می خواهید بدن سالمند شما، سالم بماند باید رژیم غذایی سالمی داشته باشند. رژیم غذایی برای سالمندان باید حاوی مواد مغذی بدن کالری اضافه باشد، برخی از موارد غذایی عبارتند از:
- میوه ها و سبزیجات
- غلات
- گوشت بدون چربی، مرغ و تخم مرغ
- غذاهای دریایی
- شیر و پنیر کم چرب
- مغز خشکبار
- مایعات
- ویتامین و پروتئین
- سالمندان باید از مصرف مواد غذایی که کالری بالایی دارند پرهیز کنند همچنین آنها نباید فست فود و غذاهای رستورانی مصرف کنند.
ویژگی رژیم غذایی سالمند
پرستاران سالمندان باید بدانند رژیم غذایی نادرست باعث آسیب به بدن سالمند می شود، بنابراین مراقبین و پرستاران سالمند باید طبق برنامه رژیم غذایی سالمندان عمل کنند. در ادامه برخی از توصیه های کارشناسان تغذیه را بیان می کنیم با ما همراه باشید.
- پرستاران سالمند باید به تنوع، عادت هایی غذایی و نحوه زندگی فرد دقت کامل داشته باشند.
- در برنامه غذایی آنها باید مایعات با توجه به وزن آنها تامین شود.
- رژیم غذایی باید انرژی مرد نیاز فرد را تامین کند.
- سالمندانی که فشار خون بالا دارند باید از مصرف بیش از حد سدیم خودداری کنند.
مقاله پیشنهادی: روش های افزایش تحرک سالمندان
توصیه هایی برای رژیم غذایی سالمندان
پرستارانی که از سالمندان نگهداری می کنند باید در برنامه رژیم غذایی آنها نکاتی را رعایت کنند، در ادامه برخی از این موارد را به طور مختصر توضیح خواهیم داد:
- سالمندان باید از خوردن بیش از حد غذا خودداری کنند.
- ممکن است برخی از سالمندان به علت نداشتن دندان در هنگام غذا خوردن غذا دچار مشکل شوند. به همین دلیل باید غذا کاملا پخته و نرم شود.
- خوردن غذاهایی فیبردار مانند کاهو ، سبزیجات و سیب در طول روز باعث کاهش چربی خون می شود.
- برای پیشگیری از نفخ در سالمندان بهتر است، از خوردن مایعات در هنگام غذا خودداری کنند.
- سالمندان باید از مصرف مواد غذایی سرخ کردنی، خودداری کنند.
- مصرف روزانه 6 الی 8 لیوان آب فراموش نشود.
- سوسیس و کالباس در رژیم غذایی سالمندان باید حذف شود.
نمونه برنامه غذایی سالمندان
بدن سالمندان نسبت به افراد دیگر پروتئین بیشتری نیاز دارد. مصرف به اندازه پروتئین باعث افزایش عملکرد فیزیکی بدن سالمندان می شود. بنابرین برنامه غذایی آنها باید به گونه ای باشد که پروتئین به میزان لازم به بدن سالمند برسد.
صبحانه در رژیم غذایی برای سالمندان
سالمندان باید در وعده صبحانه سه تکه نان، یک لیوان شیر کم چرب، یک قاشق عسل و مقداری پنیر کم چرب میل کنند.
نهار در رژیم غذایی برای سالمندان
سالمندان در وعده غذایی خود می توانند 12 قاشق برنج نرم استفاده کنند. خورشتی که برای سالمندان پخته می شود باید با گوشت کم چرب باشد.
شام در رژیم غذایی برای سالمندان
سالمندان بهتر است در وعده غذایی شام خود بیشتر از مواد غذایی که بخار پز شده اند استفاده کنند. فیله مرغ، پوره سیب زمین و اسفناج پخته شده می تواند برای شام سالمندان مفید باشد.
پیشنهاد می شود مقاله معرفی یک مرکز پرستاری در تهران را مطالعه کنید.
اعزام پرستار حرفه ای از موسسه امید نرسینگ
شرکت پرستاری امید نرسینگ با تجربه چند ساله هر گونه خدمات پرستاری و پرستاری افراد سالمند و کودکان شما را در منزل و بیمارستان انجام میدهد.
اگر چنانچه بیماری دارید که نمی تواند خودش به تنهایی زندگی کند و به نگهداری ویژه نیاز دارد می توانید از موسسه امید نرسینگ درخواست پرستار نمایید تا با حضور پرستاری حرفه ای و مسئول دیگر نگران دچار شدن بیمار خود به زخم بستر نباشید و در صورتی که بیمار شما قبلا دچار این زخم ها شده است پرستار می تواند به شما در درمان زخم بستر بیمارتان یاری رساند.
تمام کارکنان شرکت امید نرسینگ از تجربه و مهارت بالایی برخوردار بوده و زیر نظر کارشناسان موسسه توانبخشی فعالیت می کنند. هدف ما رضایت شما و بهبود وضعیت سلامتی عزیزان شما است.