آیا با اختلال روانی سالمندان آشنا هستید؟ آیا می دانید چه اختلالی در کمین سالمندان است ؟ آیا در مورد اختلال روانی سالمندان اطلاعات دارید؟ ما در این مقاله قصد دارین در مورد اختلال شایع در سالمندان و روش های پیشگیری آنها صحبت کنیم.
برخی از اختلال روانی سالمندان و علائم آنها
وجود بیماری های جسمی و کاهش فعالیت ها در سالمندان، استفاده از دارو، تنش های روانی که برای سالمندان در این دوره از زندگی به وجود می آید باعث بروز اختلالات روانی از جمله افسردگی، آلزایمر، استرس و دلیریوم می شود که هر یک از آنها علائم و نشانه های مخصوص خود را دارند.
مقاله پبشنهادی: استخدام پرستار شبانه روزی سالمند
اختلال افسردگی
یکی از رایج ترین اختلال روانی سالمندان افسردگی است. که معمولا بدون سر و صدا ظاهر می شود. تنها ده درصد آنها به درمان این اختلال روانی اقدام می کنند.
از نشانه های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نداشتن خواب منظم
- کاهش یا افزایش اشتها
- کم حرف شدن
- کمبود انرژی
- از دست دادن انگیزه برای انجام کار های مورد علاقه اشان
- مشکل در تمرکز
- به وجود آمدن مشکلات گوارشی( یبوست، احساس دل درد و …)
- داشتن افکار خود کشی
درمان افسردگی
برای درمان بهتر افسردگی در سالمندان باید به روانپزشک مراجعه کنید. پزشک با تجویز دارو کمک شایانی به درمان افسردگی می کند. علاوه بر آن تغییره شیوه زندگی اقدامی مهم در درمان افسردگی است. فعالیت های داوطلبانه، ایجاد هدف، سفره ها کوتاه و جمع های دوستانه از یکی از قدم های درمان افسردگی است.
آلزیمر در سالمندان
دومین ومهم ترین اختلال روانی سالمندان آلزایمر یا زوال عقلی است. این بیماری درمان ندارد و فقط می شود از پیشرفت آن جلوگیری کرد. این اختلال روانی مغز سالمند را درگیر خود می کند به همین دلیل باعث کندی حافظه و قدرت تفکر می شود.
بیماری آلزایمر در سالمندان به سه شکل خود را نشان می دهد:
- آلزایمر خفیف
- آلزایمر متوسط
- آلزایمر شدید
پیشنهاد می شود مقاله هزینه پرستار سالمند در منزل چقدر است؟ مطالعه شود
علائم بیماری آلزایمر
- گم کردن وسایل
- فراموش کردن زمان و مکان
- سخت شدن کار های روز مره
- پرسیدن سوال های مکرر
- عدم شناخت اطرافیان
درمان آلزایمر
هیچ روش درمانی برای آلزایمر وجود ندارد. فقط مصرف برخی از داروها می تواند از پیشرفت این بیماری جلو گیری کند. مراجعه به موسسه های پرستاری جهت نگهداری از سالمندان که دچار آلزایمر شده اند برای دریافت خدمات مناسب می تواند در مراقبت از آنها به شما کمک کند.
دلیریوم یا هذیان گویی
دلیریوم یکی از اختلال روانی سالمندان است. در این اختلال فرد برای یک مدت کوتاهی توانای کنترل عواطف، احساسات و حافظه خود را از دست می دهد.
این بیماری فقط در سالمندان وجود ندارد ممکن است در افراد جوان هم این اختلال به وجود بیاید.
این اختلال روانی سالمندان با علائم زیر آشکار می شود:
- ناتوانی در ابراز احساسات
- هذیان گویی و خیال بافی
- بروز اختلال خواب در سالمندان
- عدم توانایی تصمیم گیری
مقاله پیشنهادی: افسردگی در سالمندان و پرستاری از سالمند افسرده
درمان اختلال دلیریوم
برای درمان اختلال روانی سالمندان هذیان گو تنها کافیست پزشک مربوطه علائم آن را به خوبی تشخیص دهد برای درمان این اختلال روانی سالمندان کافیست آنها را تحت نظر متخصص اعصاب و روان قرار دهید. برای درمان دلیریوم روش های زیادی در طب سنتی وجود دارد که شما می توانید از آنها برای درمان اختلال روانی سالمندان استفاده کنید اما نباید استفاده از داروهای شیمیای را قطع کنید.
چگونه از سالمندی که دچار اختلال روانی شده مراقبت کنیم؟
- صبور باشید، آنها را تشویق کنید تا از دارو های خود استفاده کنند.
- آنها را تنها نگذارید و از آنها حمایت کنید.
- به آنها برای ایجاد سبک زندگی سالم کمک کنید.
اعزام پرستار حرفه ای برای سالمندان و کودکان در موسسه امید نرسینگ
شرکت پرستاری امید نرسینگ خدمات پرستاری مانند پرستار سالمند و کودک در منزل ، همراه و پرستار بیمار در منزل و بیمارستان را ارائه می دهد.
تمام کارکنان شرکت امید نرسینگ از تجربه و مهارت بالایی برخوردار بوده و زیر نظر کارشناسان موسسه توانبخشی فعالیت می کنند. هدف ما رضایت شما و بهبود وضعیت سلامتی عزیزان شما است.
در اینستاگرام همراه امید نرسینگ باشید.